Om meg
Som mange andre håndarbeidsinteresserte, har også jeg vært dratt mot farger og tekstiler siden jeg var ganske ung. Starten på min håndarbeidskarriere var imidlertid noe brokete, der skoletimene med nål og tråd var det absolutt verste jeg visste. I tenårene fant jeg likevel gleden i å sy, strikke, hekle - takket være lange håndarbeidstradisjoner blant usedvanlig dyktige kvinner i min slekt, og ikke minst: takket være noen gode og inspirerende håndarbeidslærere.
Jeg har i årenes løp vært innom mange teknikker, men å sy med maskin pekte seg tidlig ut som den store favoritten. 
I begynnelsen av 80-tallet tok jeg et 1/2-års kurs i søm på Bergen husflidskole og et 1/2-års kurs i veving på Garnes husflidskule. Der gikk vi virkelig til bunns i forskjellige håndarbeidsteknikker, noe jeg fortsatt har stor nytte og glede av.

Jeg har sydd mye, alt fra barneklær til tradisjonelle quilter.
De siste årene har jeg holdt meg stort sett til én teknikk, med andre ord art quilting, 
etter at jeg oppdaget denne muligheten til å «male» med stoff og tråd.  Kombinert med min store interesse for lyrikk og litteratur, har jeg funnet en egen uttrykksform som jeg kaller «Iinas symaskinpoesi».

Livet blir ikke alltid slik en hadde tenkt seg. Hendelser, både store og små, setter sine spor hos oss alle.
Det er derfor håpet er et gjennomgående tema i mine bilder.


Jeg er opprinnelig fra Finland. I Norge har jeg bodd siden jeg var femten år, med andre ord i over 40 år.
Navnet mitt skaper en del hodebry her i landet... Og det er altså Iina, med to i-er. Uttales som Ina, men skrivemåten er finsk.