16. oktober 2015

Bestemoderlige håndarbeidsaktiviteter


For litt over 28 år siden ble jeg mamma for første gang.
For litt mindre enn en uke siden ble jeg bestemor for første gang - til en liten gutt!
De siste måneders håndarbeidsaktiviteter har naturlig nok båret noe preg av ventetiden.
Det første jeg laget, var noe jeg aldri hadde hørt om før.
Babynest heter denne geniale saken, som jeg ikke kan skjønne at ingen hadde kommet på da mine barn ble født, den yngste i 1996.
Jeg kan ikke huske å ha sett noe lignende, men må jo straks innrømme at det sannsynligvis kommer av at  jeg de siste årene ikke akkurat har holdt meg så veldig à jour i babyutstyrsverdenen.
Men nå har jeg skjønt at slike babyreder er et must. Og det kan jeg godt skjønne!

Etter noen dagers bruk, er de nye foreldrene veldig begeistret. Babyen kan ligge i redet sitt på sofaen, i sengen sin, i foreldrenes seng...
Mønsteret fant jeg på denne bloggen. Noe plundrete å sy, det skal jeg innrømme med en gang. Og det er vel slik at det i dag ikke alltid svarer seg økonomisk å sy slikt selv, men gleden ved å sy til mitt barnebarn og tanken på at han nå ligger trygt og godt i noe jeg har laget, kan uansett ikke måles i penger.
Det er ikke mye jeg får strikket mer pga. vonde muskler og ledd. Jeg har mine mistanker om at problemene skyldes mange års strikking (+en porsjon arvelig belastning). Dessverre.
Men en kommende bestemor må jo strikke litt!
Siden vrangmasker er det verste fingrene mine vet (utrolig hvor stor betydning så små bevegelser har), så måtte jeg finne noe enkelt, med bare rette masker.
Valget falt på denne søte, gammeldagse omslagsjakken.

Jeg var i min lokale garnbutikk og fant et fantastisk garn til en babyjakke: Babysilk fra Du store alpakka, bestående av 80% baby alpakka og 20% silke.
Som vordende bestemor la jeg ikke mye merke til slike små bagateller som garnpris... hvilket var nesten kr. 90,- for 50 g x 3. Det er ikke ofte jeg har kjøpt et så luksuriøst garn som dette, men hva gjør man ikke i sin bestemorrus :)
Så får jeg håpe at de nybakte foreldrene ikke har noe imot litt håndvask. Det tror jeg vel at de har, men forhåpentligvis er det greit med dette ene lille plagget, den korte tiden det passer på nurket.
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar